onsdag 4. mars 2009

Sommerferie

Jeg har sommerferie, ironisk nok. Jeg vet det fortsatt er mars, snø i Norge, kaldt og egentlig ikke sommer i det hele tatt. Men jeg er i Thailand og sommeren er kommet til oss! WOHO. Jeg klager ikke, bare pittelitt varmt og vi er ikke kommet til det varmeste enda! WÆ.

Dagene mine er ikke så veldig underholdende. Jeg har ingen bøker jeg har lyst til å lese og hvis jeg skal bestille engelske bøker så tar det ca 2mnd å få dem! Så nå om dagen er det å sykle noen turer og bli svett og rød i trynet bare av en liten tur. Se filmer om og om igjen. Surfe nettet og bare røle. Vaske undertøy for hånd oftere enn vanlig. Bare ligge på gulvet og daffe, vi har ingen sofa nemlig. Sove ekstra lenge, jeg står jo opp klokken 6 til vanlig men nå er det mellom åtte og ti som er best. Dagen går fortere da.

Men jeg vil jo ikke at dagene skal gå fort heller! Jeg er jo ute med venner innimellom for å spise lunsj og da går dagene enda fortere. Det er skummelt, plutselig ligger jeg vel i senga mi hjemme i Norge og lurer på hvor året som gikk ble av! Et år er mye før man begynner på det men når året er gått så er det så utrolig hvor kort det kan virke.. Jeg kommer til å savne så mye! Familien, alle de nye vennene jeg har fått, varmen(jeg kommer til å fryse rompa av meg i Norge), maten(noe som har resultert i vektøkning) for thai mat er helt utrolig, språket, kulturen(selv om den går meg noe sinnsykt på nervene noen ganger).

Altså når det gjelder kultur så er det noe man ikke tenker på når man er på ferie. Men jeg syns folk skal gjøre det, noen land har faktisk ting som er viktige for dem, kan være hvordan folk kler seg, eller oppfører seg. Som f.eks Thailand. Jeg har bodd her og derfor vet jeg litt ekstra om landet og kulturen. Og hadde jeg ikke dratt på et utvekslings år så hadde jeg vel aldri tenkt på det. Men f.eks: Når man er i tempel i Thailand så passer det seg ikke å vise skuldre og bein. Man skal helst ha t-skjorte og en shorts/skjørt som dekker ned til knærne. Har sett turister som ha kommet i korte shortser og singletter, det tar seg bare ikke ut. Også når man er på feire nær stranda da, alle vaser rundt i bikini. Og på stranda er jo det greit men når man skal gå til kiosken eller butikken så tar man gjerne på seg klær. Hvem hadde likt at folk vaste rundt i gata i bare bikinien? Vi gjør ikke det hjemme i Norge heller. Mange spør om jeg har blitt brun, men tingen er den at vi ligger ikke i bikinien i hagen selv om vi bor i Thailand. Det er ikke bare det at de ikke vil bli brune men det å vise hud er ikke bra her. De bader liksom i t-skjorte og shorts.

Men jeg skal ikke lekse opp mer, det er vanskelig med kultur. Det er lett å tråkke over grenser som ikke vises så godt. Og det å vite alt om alle land er ikke lett. Men kultur er en viktig del av året når man er utvekslingsstudent. Det å prøve å forstå den kulturen man lever i og akseptere den slik den er. Man trenger ikke å like den men å akseptere. Det er vanskelig, en av de vanskeligste tingene for meg har vært det at de yngre ikke sier noe imot de eldre. Er det noe du misliker så må du pent holde det inni deg og akseptere den eldres mening/avgjørelse.

Jaja, det var dagens moral preken. Hahaha. Uff, det er lite å gjøre..
Snakkes

3 kommentarer:

Leonie sa...

Synes du har helt rett når du snakke om kultur! For min del så har jeg alltid tenkt på det. Husker da jeg var i Afrika i fjor og to av jenten jeg var der sammen med (bimboer, sorry :p) fikk det for seg at de skulle ta på seg fotball-shorts. Det er jo ikke så kort, men du ser knærne. Ei av jenten på skolen der ba dem om å gå å skifte for landsby folkene som ikke hadde utdanning osv så på det som horete. Skjønner ikke at de ikke fulgte rådene som vi fikk før vi dro..
Folk er ikke flinke når det kommer til kultur.

Vilde Ü sa...

Hei. Er det ikke vansklig å være utvekslingsstudent i Thailand?
Må du snakke thailandsk. Har ei veninne fra Thailand og de få gangene ho sier no på det, blir jeg helt ja.. Det virker så vansklig :p Men siden du også skrev å'er - betyr det at du har med din egen data?
Kunne du svart på min blogg? : )

Vilde Ü sa...

Ja, jeg skal dra tenkte jeg.
Til USA da, så språket blir nok ganske mye lettere :)
Jeg har nemlig egen data nemlig, og så vurderer jeg å ta den med hvis jeg kan :P Men man burde nok kanskje spørre først, ja :D