onsdag 28. januar 2009

Norsk mat..

Jeg har et spoersmaal..
Hva er det dere andre utvekslingstudenter lager ttil deres certsfamilier?
Av norsk mat mener jeg altsaa! Jeg har laget lofoten fisksuppe, risengrynsgroet og broedskive med makrell, hapaa, brunost, gomme, leverpostei. Men de vil ha mer! Jeg tenker paa kjoettkaker, men det er litt for avansert paa en gasskomfyr med to plater.. og en uerfaren jentunge! Kan jo ende i kaos.

Noen forslag?:)

3 kommentarer:

Alice sa...

Norske pannekaker! Og saa har jeg laget div. gryterett (posemat). Og saa hadde vi kjoettboller med potetstappe og brunsaus en dag. Ikke akkurat hjemmelaget kjoettkaker, menmen! ;) Hehe..

ThaiTorhild sa...

Kokt potet sei nu bare ae.

Haha.

Elise sa...

Hah, eh, jeg spurte om akkurat det samme. Tror ingen har peil.. =p Men kjoettkaker er veldig enkelt aa lage egentlig da, bare lag kjoettfarsen, stek, lag brun saus som er simpelt, sleng det oppi, kok noen poeteter, lag evt. ertestuing.. Alt du trenger er saann.. Mel, pepper, melk, salt, vann, potetmel eller noe ekvivalent, erter og poteter. Og loek, hvis du vil ha loek i kjoettkakene. Lag kjoettkaker! Det er det norskeste som er lett aa lage. Jeg har riktignok ikke laget det.. a) Familien min spiser ikke biffkjoett
b) det er drittvanskelig aa faa fatt i biffkjoett her
c) jeg liker ikke biffkjoett
d) jeg kunne laget kyllingkjoettkaker men jeg liker uansett ikke lage mat med kjoett, kjoettkaker er ikke ideelt

Ellers kan du lage lefser paa takke, mmm lefse med smoerkrem..